Váltsunk valóra
együtt minél több gyermekálmot!

EDDIG

02.500.000

Forintot gyűjtöttünk!

A Csodalámpa Alapítvány bemutatása

Egy súlyos, életet veszélyeztető betegség nemcsak fizikai, hanem lelki értelemben is óriási teher: a tünetek okozta szenvedés, a kórházi tartózkodás, a kezelések sora mind-mind jelentős stresszt jelent. Különösen igaz ez a gyerekekre, akik még nem is igazán értik, mi történik velük. Ők a legkiszolgáltatottabbak, hiszen csak azt látják, hogy nem lehetnek együtt szüleikkel, testvéreikkel, nem játszhatnak a többiekkel, és nem járhatnak iskolába úgy, mint társaik.

A súlyosan beteg gyerekek hangulatának, lelkiállapotának javítása lényegesen megkönnyíti a betegség elviselését, sőt erősíti a reményt, a gyógyulásba vetett hitet. A betegek pozitív hozzáállása pedig eredményesebbé teheti a terápiát! A Csodalámpa Alapítvány célja, hogy a gyerekek kívánságainak teljesítésével élményt nyújtson a gyerekeknek és ébren tartsa bennük a reményt. Ha a lehetetlennek gondolt vágyak teljesülhetnek, akkor a gyógyulás sem elérhetetlen!

Egy tízéves kisfiú arra vágyott, hogy az igazi Orient Expresszen utazhasson, egy nagylány legmerészebb álma az volt, hogy találkozhasson Johnny Depp-pel , míg egy négyéves kisfiú tűzoltóautós mentésen szeretett volna részt venni. Amint a Csodalámpa Alapítvány weboldalán olvasható beszámolókból kiderül, mindegyik kívánság teljesült. De nemcsak ennyi: a szervezet 13 éves fennállása alatt már közel 2900 kívánságot teljesített. Az IRONMAN 70.3 Budapest szervezőcsapata azt a célt tűzte ki, hogy a versenyeken indulók és a Csodalámpa Alapítvány céljaival rokonszenvezők segítségével újabb gyermekálmok megvalósulását tegye lehetővé.

TE IS SEGÍTHETSZ!

Ha benevezel az 800 méteres Csodalámpa futamra, nevezési díjaddal a beteg gyerekek kívánságainak megvalósulását segíted. Ha nem szeretnél indulni a futamon, a Csodabogarak által megtett kilométerek „örökbefogadásával” is támogathatod az alapítványt.